25 - 31 Oktober 2019 Valencia - Calpe - Valencia

‘Een jarige aan boord’


Zeiltochtje Valencia-Calpe-Valencia met John Rensen: 26/10 tot 2/11/2019


Dag 1(za 26/10):  eerste zeildag van Valencia naar Gandia

De dag ervoor rond de middag aangekomen in Valencia en eerst de boot netjes gemaakt en proviand ingeslagen. Met een klein hartje vertrok ik (Luc) samen met mijn vrouwtje Natacha en kapitein 😉 Soraya richting onze eerste stop ‘Gandia’. Het was voor mij mijn eerste echte zeilervaring (de daguitstapjes op de Grevelingen en de havengeul van Zeebrugge, reken ik niet mee) maar ik was in zeer ervaren gezelschap en het vertrouwen was zeer groot. Weinig tot geen wind. Dus veelal op motor gevaren en niet zeeziek geweest wat al een hele geruststelling was. Yes, ik word nog een echte zeebonk.

Dag 2(zo 27/10):  van Gandia naar Calpe

Een jarige aan boord. Een prachtige dag en lekker temperatuurtje rond de 25c° maar weeral bijna windstil. Een prachtig stukje natuur langs de kust en een half gezonken Ferry gezien aan de havengeul van Denia. De Cap de la Nau gerond en veilig en wel aan de rots van Calpe aangemeerd. Dan tijd om een goede fles cava te openen op de jarige Natacha. Wat een mooie omgeving om een verjaardag te vieren en dan ook nog in goed gezelschap. S’avonds een lekkere zeevruchtenschotel gegeten en verder getoost op de jarige.

Dag 3(ma 28/10):  dagje Calpe

Dagje aan land. Eerst naar de warme bakker geweest en heerlijk ontbeten aan boord. Jan die met de wagen gevolgd was, heeft ons naar Altea gereden waar we de oude stad bezocht hebben. Weeral een mooie dag.

Dag 4(di 29/10):  van Calpe naar Jávea

We zijn halverwege onze zeiltrip en vangen de terugreis aan. We vertrokken tijdig en waren een twee uurtjes op zee als Jan van op de wal in Calpe belde. Oei, de sleutels van de wagen zijn nog aan boord en ik zit hier geblokkeerd in Calpe. Geen nood Jan, we zijn tijdig in Jávea en Luc zal je komen redden met een taxi.

Dag 5(wo 30/10):  van Jávea naar Gandia

Ochtenstond heeft goud in de mond. Er wordt veel wind verwacht. Dus tijdig vertrekken en genieten van een echte zeildag. Zware windstoten, dus voorzichtig zijn en reeven (dat hebben we dan ook weeral geleerd). Terug in Gandia (een bekende haven want reeds aangedaan op de heenweg) na een plonsje gedaan te hebben in het havenzwembadje, lekker gaan eten in het stadje.

Dag 6(do31/10):  van Gandia naar Valencia

Een stevige zeildag voor ons laatste stukje. Goed uitgewaaid en volgetankt leggen we aan op de vaste ligplaats in Valencia. John Rensen heeft het prima gedaan en mag nu uitrusten. Dankjewel bootje, Soraya en Jan voor de onvergetelijke zeilervaring.

Dag 7 (vr 1/1): dagje Valencia op een feestdag, en morgen terug naar België.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Post lockdown sailing : Balearen juli - september 2020

Sail 2022